[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hvordan er det at leve som barn med tinnitus?

Hvordan er det at leve som barn med tinnitus, hvordan lærer barnet at håndtere det, og hvad kan vi som voksne gøre for at hjælpe? Det er nogle af de spørgsmål, som Susanne Nemholt har hjulpet os med at besvare. Vi har gennem en periode over flere år brugt Susanne, da hun er en af de få, som min søn har haft tillid til og som har kunne fortælle os, hvad der sker fysisk/teknisk, når man har tinnitus, men også hvad tinnitussen psykisk gør ved dig.

Vi fik af Susanne en del redskaber, som vi i fællesskab kunne bruge og der ud over fik min søn en Bedsidemasker, som han kan bruge om natten, da han har svært ved at falde i søvn på grund af sin tinnitus. Susanne har brugt samtale terapi, hvor vi har talt om sammenhænge mellem følelser og lyde, og hvad de gør ved en. Vi har utallig gange fået af vide fra speciellæger, hospitaler osv. at tinnitus er noget, som man må lære at leve med, da der ikke er så meget at gøre ved det. Det er en meget hård besked at få som mor eller far, når ens barn har det skidt, og når det fylder så meget, at hverdagen pludselig kan være svær at få til at hænge sammen.

Susanne har for os været den person, som gav os forståelse for, hvad er tinnitus er og hvad gør den ved os og allervigtigst, hvad vi kan gøre for at få en bedre hverdag med tinnitus.

Vi kan på det varmeste anbefalede Susanne Nemholt, som er utrolig faglig dygtig, er professionel og der ud over er et meget varmt og empatisk menneske.

Kristina Strømgaard, mor til dreng med tinnitus.[/vc_column_text][vc_single_image image=”52″ img_size=”full” alignment=”center” image_hovers=”false”][vc_column_text]

Kære alle andre der ligesom jeg har eller har haft tinnitus

 

Nu har jeg i månedsvis gået og tænkt på at jeg skulle huske at oprette mig som bruger, og skrive et indlæg herinde, som havde lidt positivt og håbefuldt på hjerte. For at halvt år siden brugte jeg nemlig det meste af min vågne tid på at surfe nettet for en succeshistorie, en mirakel-kur, eller bare nogle gode råd, hjælp eller sparring med folk med samme problem. Desværre var det der var mest af andre folk der ligesom jeg selv var helt nede i kulkælderen, lægevidenskabelige artikler der sagde at der intet var at stille op, og en stor og dyr jungle af alternativ behandling. Meget hårdt og dystert stof at rode rundt i, når man virkelig er desperat efter hjælp, støtte og gode råd.

Jeg har to gange fået tinnitus efter Roskilde Festival. Den første gang for 5 år siden, den anden gang i sommers. Den første gang stod jeg tæt op af nogle trommer på et job dernede, den anden gang passede jeg ekstremt meget på, med Rexton-høreværn og minimal belastning af ørerne. Begge gange var resultatet et halvt år-otte mdr med ringende, susende, brummende ører, dyb depression og selvmordstanker. Jeg kom virkelig langt ned begge gange, og var komplet ulykkelig.

Både den første gang, såvel som denne, er min tinnitus gået i sig selv, i løbet af 6-8 mdr. Den er ikke forsvundet helt, men den er så lav at jeg ikke generes af den. jeg hører den når jeg er stille, men det er meget lavt, og min hjerne fokuserer ligesom væk fra den, så det på ingen måde generer mig. Den eneste gene jeg reelt har, er at jeg bruger meget opmærksomhed på at beskytte ørerne, og har måttet lægge nogle ting lidt om i mit liv. Feks er det slut med Roskilde Festival for mit vedkommende, som ellers var obligatorisk hver sommer. Fester går jeg tidligere hjem fra, og hvis musikken er meget høj vender jeg om når jeg hører støjniveauet. Jeg har skaffet en APP til min smartphone der fortæller hvor højt støjniveauet er, og går når det kommer over de ca. 90 db. Det er sure, kedelige hensyn, men langt mindre surt end den skingre hyletone.

Jeg brugte en masse penge på akupunktur i sommers, og jeg synes ikke det hjalp, og derudover havde jeg ikke fornemmelsen af at dem jeg gik hos var interesserede i at hjælpe, ej heller at de selv troede på det ville hjælpe. De ville bare se cool cash, og den oplevelse bidrog egentlig bare til min håbløshed.

Til gengæld vil jeg i den grad anbefale psykoterapeut Susanne Nemholt, som jeg var ved 2 gange, og som virkelig hjalp mig til at få lagt tanker og handling i fht tinnitus om, på en god måde. Hun er fantastisk lyttende, humoristisk, klog, og fik mig til både at grine af mig selv, og give mig selv en kæmpe krammer, da det var allersværest at tilgive mig selv, og at tro på bedring.

Jeg synes jeg har lært at tackle mine følsomme ører bedre, og faktisk synes jeg min tinnitus har lært mig noget om at sætte grænser, og at passe bedre på mig og min krop. Det har uden tvivl været den største udfordring i mit liv, og mine ører vil altid være en lille følsom hylende møgunge, der skal have deres vilje. Jeg fejrede min 30-årsfødselsdag med både ørepropper og et stort håndværkerhøreværn på. Jeg har ørepropper i så jeg nogengange ikke kan høre hvad mine venner snakker om når vi er til fest. Jeg sover nogle aftener med lyden af rislende bæk så højt at min kæreste får spat og må sove i stuen. Jeg kan stadig komme hjem fra en fest med ringende ører og tænke at NU gjorde jeg det igen, og hade og piske mig selv. Men jeg tænker ikke på at hoppe ud af vinduet fordi jeg er ved at gå helt i spåner længere.

Det tog lang tid, det er stadig en del af mit liv, og det krævede et næsten umuligt fokus-skifte og tro på bedring da jeg følte der var intet håb. Men det lykkedes, og det LOVEDE jeg mig selv at dele herinde hvis det lykkedes.

Mange tanker og optimisme ud til alle der har problemer med tinnitus i større eller mindre grad.

Mvh Rosa

[/vc_column_text][vc_single_image image=”52″ img_size=”full” alignment=”center” image_hovers=”false”][vc_column_text]

Kære alle

Jeg havde lidt af tinnitus igennem et års tid inden jeg tog kontakt til Susanne. Efter første samtale med Susanne er min tinnitus nu skubbet så meget i baggrunden at jeg ikke bemærker eller lader mig frustrere over den mere – Susanne formår at forklare og give forslag til hvordan man tackler sin tinnitus på en let og forståelig måde. Derudover er hun utrolig betænksom og hjælpsom! Har man f.eks. yderligere spørgsmål/bekymringer efter endt samtale svarer hun hurtigt på mail. Jeg vil til enhver tid anbefale Susanne.

Mvh Morten[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Seneste indlæg